Ήξερες ότι τα προϊόντα μας έχουν εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες;

Από την κτηνίατρο MVDr. Βάσια Πολυζώη

 

ROAST BACONGRAVIERA CHEESETHYME

               Μπέικον: έντονη, ελκυστική μυρωδιά. Κατάλληλο για πιο επιλεκτικά σκυλιά (picky-eaters).

 

Γραβιέρα: περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Οι εκπαιδευτές συχνά το χρησιμοποιούν στις εκπαιδεύσεις λόγω της έντονης γεύσης του.

 

Θυμάρι: είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγγάνιο, κάλιο, χαλκό, σίδηρο και φυτικές ίνες. Έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθάει στην υγεία του τριχώματος και του δέρματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό.

 

Ιδανικό: για κουτάβια και σκύλους κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, σε σκύλους μέχρι 6 ετών χωρίς παθολογικά ευρήματα. 

 

 

BANANA-CEYLON CINNAMONTHYME HONEY

Μπανάνα: είναι μια πολύ καλή πηγή ινών, καλίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C, ενώ περιέχει διάφορα αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά. Με την περιεκτικότητα των ινών διευκολύνει την εντερική λειτουργία. Με τη βιταμίνη Β6 βοηθά στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Ενώ λόγω των βιταμίνων ενισχύει το ανοσοποιητικό. Τέλος με το μαγνήσιο ενδυναμώνει τους μυς και τα κόκκαλα.

Κανέλλα: βοηθά τη ζωτικότητα, την κυκλοφορία, τη γνωστική λειτουργία και τη γενική υγεία του εγκεφάλου. Σε μικρές ποσότητες βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη βελτιώνοντας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Θυμαρίσιο μέλι: περιέχει βασικά αμινοξέα όπως η προλίνη βασικό στην δημιουργία κολλαγόνου και αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική δράση. Βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. 

Ιδανικό: υπέρβαρους σκύλους, σκύλους σε διαδικασία εκπαίδευσης, υπερήλικους σκύλους με αρθριτικά, αλλεργικούς σκύλου.

 

BEETROOTSPINACHCARROT

Παντζάρι:  Περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Πλούσιο σε βιταμίνη Α, βήτα-καροτένια, σίδηρο και φυλλικό οξύ τα οποία είναι σημαντικά συστατικά για καλή όραση, υγιές δέρμα, και βοηθός του αιμοποιητικού συστήματος. Σημαντικό σε σκύλους με αναιμία και κουτάβια, αποτέλεσμα η σωστή οξυγόνωση όλων των ιστών και οργάνων του σκύλου. Προσφέρει επίσης υψηλή συγκέντρωση φυσικών αντιοξειδωτικών, όπως η βιταμίνη C και τα λιποκαροτένια, με αυτή την αντιοξειδωτική δράση βοηθά σημαντικά τα μεγαλύτερα σκυλιά, για την πρόληψη συμπτωμάτων γήρατος και βοηθούν στη διατήρηση ενός σταθερού μεταβολισμού. Τα σημαντικά ποσοστά νερού  και φυτικών ινών του παντζαριού, ευνοώει την καλή εντερική λειτουργία αποτρέποντας τις περιπτώσεις δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας. Η ποσότητα του υγρού που υπάρχει βοηθά επίσης να διατηρηθεί η γούνα καλά ενυδατωμένη, αποφεύγοντας προβλήματα ούρων, και έτσι συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

 

Σπανάκι: Το σπανάκι έχει πολλά πλούσια συστατικά για τον οργανισμό όπως σίδηρο, β-καροτένιο βιταμίνες C, Ε και Κ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες. Είναι πολύ καλό για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και βοηθάει στην καταπολέμηση της αναιμίας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό αλλά και το νευρικό σύστημα. Επιπρόσθετα τα αντιοξειδωτικά που παρέχει βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Βοηθάει ακόμα στην υγεία της καρδιάς και στα μάτια. Τέλος, βοηθάει στο αίμα καθώς και στην καλή ανάπτυξη των οστών.

Καρότο: Σημειώστε ότι οι σκύλοι τρελαίνονται για την γλυκιά γεύση του καρότου. Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες. Αν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρός, τότε τα καρότα είναι η ιδανική επιλογή σνακ για να μειώσετε το σύνολο των θερμίδων και των λιπαρών που λαμβάνει. Τα καρότα είναι πλούσια σε τις φυτικές ίνες τους συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα  να αποτρέπουν την δυσκοιλιότητα. Με το β-καροτένιο επιτυγχάνει την αντιοξειδωτική του δράση. Τέλος με τα σημαντικά ποσοστά  βιταμίνης Α εκτός από τα μάτια προάγει την γενική υγεία του σκύλου  βοηθώντας το ανοσοποιητικό του και χαρίζοντας υγιές τρίχωμα και δέρμα. 

 

Ιδανικό: υπέρβαρους σκύλους, σκύλους όλων των ηλικιών

 

 

CAROB-COCONUT MILK- HIPPOPHAE

Χαρούπι: Τα χαρούπια είναι γλυκά, εύγεστα και θρεπτικά. Περιέχουν 50% σάκχαρο εκ των οποίων το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο, 10% πρωτεΐνη και 6% λίπος. Συμπεριλαμβάνονται βιταμίνες της Β ομάδας που χαρίζουν ενέργεια και ευεξία. Παράλληλα συμβάλουν σημαντικά στη συνολική υγεία των κυττάρων, των οστών, των μυών και του νευρικού συστήματος. Επίσης το χαρούπι περιλαμβάνει καροτίνη Β, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και πολλά ιχνοστοιχεία. Τέλος, έχει θετικά αποτελέσματα στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Γάλα καρύδας: ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, δίνει φρεσκάδα στο στόμα και βοηθάει στην καλή υγεία του τριχώματος.

 

Ιπποφαές: πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ω-3 και ω-6. Προάγει την καλή λειτουργία του οργανισμού. Με βασικό την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση του. 

 

Ιδανικό: υπέρβαρους σκύλους, σκύλους όλων των ηλικιών

 

 

PEANUT BUTTER-MOLASSES-LINSEED

               Φυστικοβούτυρο: Εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και καλών λιπαρών. Επίσης περιέχει βιταμίνες του Β συμπλέγματος συγκεκριμένα τη Νιασίνη (Β3) και βιταμίνη Ε. Η Νιασίνη συμβάλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και προσφέρει ευεξία.

 

Λιναρόσπορο:  αποτελείται κυρίως από φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Οι φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικές για την σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα. Κατάλληλο για σκύλους με δυσκοιλιότητα. Από την άλλη με το ποσοστό πρωτεϊνών δίνει ενέργεια και κρατάει δυνατό το ανοσοποιητικό. 

 

Μελάσα: Φυσικό αντιοξειδωτικό. Φυσικά πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6. Έτσι επιτυγχάνουμε  καλή υποστήριξη στα κόκκαλα και στο τρίχωμα. Επίσης βοηθά στην δυσκοιλιότητα και στο αιμοποιητικό σύστημα. 

 

Ιδανικό: σε σκύλους με δυσκοιλιότητα και κουτάβια 

 

 

PROSCUITOTURMERICOREGANO

               Προσούτο: έντονη, ελκυστική μυρωδιά. Κατάλληλο για πιο επιλεκτικά σκυλιά (picky-eaters)

 

                    Κουρκουμάς:  προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό και στον εγκέφαλο. Πολύ σημαντικό λιπαντικό τον αρθρώσεων με αποτέλεσμα να συμβάλει σημαντικά στην υγεία των αρθρώσεων. Έχει πολύ δυνατή αντιφλεγμονώδη  και αντιοξειδωτική δράση, σημαντικό όπλο για την οστεοαρθρίτιδα των σκύλων. Βοηθάει σε χρόνιες φλεγμονές. Επίσης αυξάνει τα επίπεδα BDNF εγκεφαλικής ορμόνης και έτσι επιτυγχάνει την σωστή ανάπτυξη των νευρώνων.

 

                    Ρίγανη: δίνει έντονη γεύση. Επιπλέον η ρίγανη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή και αναφέρεται ως αντιμικροβιακή. Μη τοξικό βότανο έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει με πεπτικά προβλήματα, διάρροια και αέρια.

 

Ιδανικό: σκύλους με οστεορθρίτιδα, σκύλους όλους των ηλικιών, επιλεκτικούς σκύλους.

 

ΕΛΑΙΟ

Το λάδι περιέχει φυτικά έλαια, ελαιόλαδο, hemp oil και έλαιο από ιπποφαές που είναι πολύ σημαντικό συμπλήρωμα διατροφής για την υγεία του δέρματος, τη σωστή ανάπτυξη και την ομαλότητα του γαστρεντερικού συστήματος.

 

Ιδανικό: σκύλους σε ανάπτυξη, σκύλους με τριχόπτωση

 

 

*όλα τα προϊόντα που περιέχουν αλεύρι βρώμης ή αλεύρι ρεβιθιού είναι υψηλά σε φυτικές ίνες και είναι κατάλληλα σε σκύλους με δυσκοιλιότητα.

 

Back to blog