Πως οι λιχουδιές βοηθούν στην εκπαίδευση του σκύλου

Πως οι λιχουδιές βοηθούν στην εκπαίδευση του σκύλου

Οι λιχουδιές για σκύλους μπορούν να είναι ένας καλός σύμμαχος στην εκπαίδευση του κατοικίδιο σου.

Η σύγχρονη καθημερινότητα είναι εξαιρετικά απαιτητική με αποτέλεσμα, όσοι έχουμε ένα κατοικίδιο να θέλουμε να του αφιερώσουμε όσο πιο πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε. Ο χρόνος αυτός θα είναι αρκετά ποιοτικός και χρήσιμος για το κατοικίδιο μας αλλά και για εμάς τους ίδιους. Τα ζώα συντροφιάς έχουν την ικανότητα να μας ηρεμούν, να μας χαλαρώνουν και να μας δείχνουν τόση αγάπη που τις περισσότερες φορές μας φτιάχνουν τη διάθεση και την ψυχολογία.

Παρόλα αυτά, όλα γίνονται ευκολότερα, όταν ο τετράποδος φίλος μας είναι καλά εκπαιδευμένος και δεν έχουμε να τα βγάλουμε πέρα με ανυπάκουες συμπεριφορές, με ζημιές αλλά και υπερβολική φασαρία. Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν παίρνεις την απόφαση ν’ αναλάβεις την ευθύνη ενός σκύλου αλλά σίγουρα μπορούν να περιοριστούν με την εκπαίδευση ενός σκύλου. 

Λίγα λόγια για την εκπαίδευση σκύλων

kyon - εκπαίδευση με μπισκότα - εκπαίδευση 

Οι εκπαιδευτές σκύλων κάνουν εξαιρετική δουλειά με την εκπαίδευση του κατοικίδιου μας και είναι οι ειδικοί στους οποίους πρέπει να απευθυνθούμε όταν χρειαζόμαστε βοήθεια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κανόνες και συμπεριφορές που μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον σκύλο και μόνοι μας, ιδίως όταν είναι ακόμη κουτάβι. Βεβαία, θα πρέπει να έχεις πάντα κατά νου πως η εκπαίδευση του σκύλου πρέπει να γίνεται σε συνάρτηση με την προσωπικότητα του με στόχο την υπακοή σε εντολές που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή και του σκύλου αλλά και του ιδιοκτήτη. 

Εκπαίδευση σκύλων με λιχουδιές

Η εκπαίδευση του σκύλου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιβράβευση. Σε αντίθεση με το παρελθόν που η μέθοδος εκπαίδευσης ήταν και η τιμωρία που πλέον δεν αποτελεί αποδεκτή πρακτική, επενδύουμε στην επιθυμία των σκύλων για φαγητό και λιχουδιές ώστε να τους δώσουμε μερικά μαθήματα υπακοής. Βέβαια, το στοίχημα σ’ αυτή την περίπτωση, είναι να μη συνδυάσει ο σκύλος σας την καλή συμπεριφορά μόνο με την επιβράβευση με λιχουδιές. Εναλλακτικά, μπορείς να πεις «μπράβο» στον σκύλου σου μ’ έναν γλυκό λόγο, μία βόλτα ή ένα παιχνίδι. 

Πως εκπαιδεύουμε τον σκύλο μας με λιχουδιές; Οι ειδικοί προτείνουν να πεις δυνατά την εντολή στην οποία θέλεις να υπακούσει και έπειτα να κρατήσεις τη λιχουδιά σε κοντινή απόσταση από τη μύτη του. Στη συνέχεια, επαναλαμβάνεις την εντολή και κινείς τη λιχουδιά προς τη σωστή κατεύθυνση. Παραδείγματος χάρη, μπορείς να πεις «κάτσε» και να σηκώσεις τη λιχουδιά προς τα πάνω ώστε ν’ ακουμπήσει το σώμα του στο έδαφος. Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε πως η εκπαίδευση των σκύλων είναι αρκετά βοηθητική, όχι μόνο στο να μάθουν νέες εντολές αλλά και στο να υιοθετήσουν μία καλή συνήθεια ή να κόψουν μία κακή συνήθεια.

kyon - προϊόντα - εκπαίδευση

Επισκέψου τη σελίδα του ΚΥΩΝ, ανακάλυψε την ευρεία γκάμα σε λιχουδιές υψηλής ποιότητας και κάνε την παραγγελία για τον σκύλο σου ώστε να τις χρησιμοποιήσεις για την επιβράβευση αλλά και την εκπαίδευση του. Όλες οι συνταγές των τροφών του ΚΥΩΝ είναι μελετημένες και προσαρμοσμένες στις διατροφικές ανάγκες των σκύλων ενώ κάθε μπισκότο αποτελείται από περίπου πέντε υλικά. Οι λιχουδιές είναι χειροποίητες με φυσικά υλικά δίνοντας πάντα προσοχή στη λεπτομέρεια με κύριο στόχο την υπέροχη γεύση και τη συμβολή στην ισορροπημένη διατροφή και την καλή υγεία του σκύλου σου.

Back to blog